Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011


ΠΕΙΡΑΙΑΣ   15 / 11 / 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
Στις επικείμενες αρχαιρεσίες της 18-11-2011 ημέρα Παρασκευή, λαμβάνουμε μέρος για πρώτη φορά με διαφορετικό ψηφοδέλτιο και διακριτό τίτλο «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΒ», δίνοντας ένα δυνατό χαστούκι στις χρόνιες συντεχνίες, στις προσωπικές μικροπολιτικές, στη σάπια συνδικαλιστική υποταγή του μνημονίου, στα μικροβολέματα ημέτερων, στις κομματικές πρακτικές και δίνουμε έμπρακτα έναν αγώνα για δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση όλων των συναδέλφων, για νομιμότητα και διαφάνεια.  
Με γνώμονα τη συναδελφική αλληλεγγύη ενάντια στη μεθοδευμένη και βάρβαρη μνημονιακή πολιτική κατά των εργαζομένων που εφαρμόζει όχι μόνο η πολιτική εξουσία αλλά και οι συντεχνιακοί και υπάκουοι εκφραστές της, αγωνιζόμαστε  με σθένος διεκδικώντας την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων, την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας, εναντιωνόμαστε  στα μέτρα της εργασιακής εφεδρείας.
Μέχρι σήμερα Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΒ, έχει δώσει δείγματα γραφής και διεκδίκησης τόσο εντός των λιμενικών χώρων όσο και με δικαστικές διεκδικήσεις για όλους τους εργαζόμενους.
Οι άξιοι συνάδελφοι που δεν διστάζουν να συγκρουστούν με το κατεστημένο, τις συντεχνίες και τις κομματικές πρακτικές είναι πάντα ευπρόσδεκτοι.
Ο συνδυασμός «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΒ» κατέθεσε κατ’ αλφαβητική σειρά τις εξής υποψηφιότητες για  Διοίκηση- Εργατικό Κέντρο- ΟΜΥΛΕ:


1.   ΒΛΑΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2.   ΤΑΜΠΑΚΗΣ    ΗΛΙΑΣ

και ζητά την στήριξή σας προκειμένου να συνεχίσει το έργο του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου, αλλά και στην κομματική συντεχνία.
Καταδικάζουμε τη μεθόδευση για το «φιλικό σπάσιμο» του ψηφοδελτίου του άλλου συνδυασμού προκειμένου να συνεχίσουν τη συντεχνιακή τους πορεία όσον αφορά την ΟΜΥΛΕ, παραμένοντας θεατές χωρίς απόψεις οι μέχρι χτες αντιπρόσωποί μας , συνηγορώντας σιωπηλά και συγκαταβατικά στην σημερινή εξαθλίωση των εργαζομένων στο λιμάνι του Βόλου, αποδεχόμενοι τη συγκάλυψη παραχώρησης λιμενικών  εργασιών  σε εργολάβους, προσδοκώντας να μεθοδεύσουν τον αποκλεισμό της συμμετοχή μας στο δευτεροβάθμιο όργανο με φτηνά κομματικά κόλπα.
Σας ζητάμε να δώσετε απάντηση με την ψήφο σας στα βρώμικα  μαγειρέματα που δεν μας τιμούν ως εργαζόμενους και υπεύθυνους οικογενειάρχες.

Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΠ, χαιρετίζει την δημιουργία και σύσταση από τους συναδέλφους του Λιμανιού του Βόλου, της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Κίνησης  << ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΒ >>.
Με γνώμονα τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ και ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ και την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ - ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια δίνουν ένα δυνατό χαστούκι στις χρόνιες συντεχνίες, στις προσωπικές μικροπολιτικές, στη συνδικαλιστική υποταγή του μνημονίου, στα μικροβολέματα ημέτερων και στις κομματικές πρακτικές.
Στις επικείμενες αρχαιρεσίες στο κομβικό Λιμάνι του Βόλου την 18-11-2011, λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά η « ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΒ » και δίνει έμπρακτα έναν αγώνα για δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση όλων των συναδέλφων.
Ο Συνδυασμός « ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΒ » με τους άξιους συνάδελφους, που δεν δίστασαν να συγκρουστούν με το κατεστημένο, τις συντεχνίες και τις κομματικές πρακτικές , έχει δώσει δείγματα αγωνιστικότητας και διεκδίκησης, διεκδικώντας την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων και την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας, συμμετέχει με υποψηφιότητες για τη Διοίκηση του Σωματείου – το Εργατικό Κέντρο Βόλου και την ΟΜΥΛΕ